Hangszigetelés Green Glue anyagokkal HANGSZIGETELEK.HU  
b_resz
resTermékekresHangszigetelésresEsettanulmányokresTeszteredményekresTechnikai könyvtárresAkusztika
csik
eszkozG.Y.I.KKapcsolatNyitólapmenu_vege
GYIK
Mi az a Green Glue és hogyan működik?

A hang hullámként terjed a levegőben. Amint a falnak ütközik, rezgéseket kelt a szerkezetben. Megfelelő belső csillapítás nélkül a rezgés átjut a falon és a másik oldalon ismét hanghullámokat gerjeszt. A rezgések megállítására általában szendvics szerkezeteket használnak, melyekben két merev réteg közé egy csillapító réteget tesznek. A Green Glue gél egy ilyen csillapító anyag, mely a mechanikai rezgéseket belső szerkezete által elnyeli és hőenergiává alakítja.


Milyen kiszerelésben kapható?

A Green Glue gél kinyomó flakonban és vödrös kiszerelésben kapható. Bármilyen speciális eszköz nélkül használható.Egyrétegű falra is használható?

Nem. A Green Glue csak szendvics szerkezetben, két réteg között fejti ki hatását. A rétegek száma korlátozás nélkül növelhető, ezzel a hanggátlás mértéke is emelhető.Használjak-e csavart, vagy szöget a Green Glue fal rétegeinek összetartására?

Igen. Célszerű inkább csavart használni, mivel az állandó nyomást fejt ki a rétegekre.
Szükséges-e a Green Glue mellett hagyományos ragasztót használni a rétegek közé?

Nem. A Green Glue ezen funkciót is betölti.Milyen vastag a megfelelő Green Glue réteg?

Nagyjából 0.5 mm.A Green Glue használható-e padlóknál is?

Teljes mértékben. A Green Gluenak két pozitív hatása is van. Egyrészt csökkenti a lépészajokat, másrészt meggátolja a léghangok közlekedését a födémben. Több szituációban is használható, pl. a födém és a járólapok között.Csak a födémet kezeljem Green Glueval, vagy egyéb felületeket is?

Ha a felső szintről származó zajok gátlása a cél, a logikus lépés a födém csillapítása, mivel ez a zaj direkt útvonala. Azonban léteznek indirekt útvonalak is, melyeken szintén közlekedhetnek rezgések, pl. a válaszfalakon át is lejuthatnak a felsőbb szintekről és fal felületén hanghullámokat kelthetnek az alsó szinten. A hangszigetelés értelmezésénél jó példa egy akvárium. Ha annak bármelyik fala sérült, a víz a padlóra folyik függetlenül a többi oldal épségétől. Ugyanez történik a zajokkal is, ezért ügyelni kell az indirekt terjedési útvonalakra is, mint pl. a nyílászárók, csővezetékek, melyeken könnyen átjutnak a zajok.


Használható-e a Green Glue és a mechanikai függetlenítés módszere?

Igen, sőt ezzel még jobb eredményt érhetünk el. Falaknál jól bevált technika a két, egymástól elkülönített szerkezetek és a zajgátló klipszek használata.Milyen mérési eredményei vannak a Green Gluenak más megoldásokhoz képest?

Számos laboratóriumi mérést végeztünk. Ezek adatai publikusak és jól mutatják a Green Glue előnyeit.Mérgező-e a Green Glue?

Nem. A Green Glue vízbázisú, nem mérgező, nem irritáló és nem rákkeltő. Felhasználásánál csupán a más szokványos termékeknél (festékeknél, ragasztóknál) is szokásos elővigyázatossági szabályokat kell betartani. A Green Gluenak a felhasználást követő időben enyhe szaga van, de ez néhány nap alatt teljesen megszűnik.Gyulékony-e a Green Glue?

Nem. A Green Glue több tűzteszten is átesett és nincs mérhető hatása a fal gyúlékonysági és tűzálló fokozatára.Mennyire gazdaságos megoldás ez?

Egységnyi felületre számolva a Green Glue a leggazdaságosabb zajgátló anyag a piacon.Mekkora mennyiségre van szükségem?

Egy szokványos 125x200 cm-es gipszkarton táblához 1,5-3 tubus Green Glue szükséges. Szokványos helyzetekben 2 tubus ajánlott. 3-nál több tubus használatának nincs számottevő haszna, így nem javasoljuk.Igazán olcsó megoldásra van szükségem. Hogyan csökkenthetem a Green Glue fal költségeit?

A Green Glue csillapítási értéke vékonyabb rétegben használva csak enyhén csökken, így költségcsökkentésként akár 1,5 tubus is elegendő lehet táblánként. Az optimális mennyiség 2 tubus, ehhez képest az 1 tubusnyi Green Glue réteg zajgátlása nagyjából 70%
jobb_fent
logok
bal_also jaobb_alsohangszigetelek.hu - hangszigetelés, hangszigetelő anyagok, Green Glue termékek jaobb_also