Hangszigetelés Green Glue anyagokkal HANGSZIGETELEK.HU  
b_resz
resTermékekresHangszigetelésresEsettanulmányokresTeszteredményekresTechnikai könyvtárresAkusztika
csik
eszkozG.Y.I.KKapcsolatNyitólapmenu_vege
Green Glue gél használata
A Green Glue zajcsillapító gélt két szilárd réteg között, szendvicsszerkezetben kell használni. Mivel ez egy víz bázisú csillapító anyag, szellőzésre van szüksége, tehát legalább az egyik rétegnek porózusnak kell lennie a megfelelő párolgás érdekében. Szerencsére a legtöbb építési anyag megfelel ennek az elvárásnak. 

Válaszfalként leginkább a gipszkartont javasoljuk. A közhiedelemmel ellentétben a fa semmivel sem jobb hangszigetelő, mint a gipszkarton. A tömeg nagyban meghatározza egy fal viselkedését és a gipszkartonnál nehéz lenne jobb ár/tömeg hányadosú anyagot találni.


Ajánlott anyagok:

Padlóhoz, födémekhez, álmennyezetekhez, válaszfalakhoz egyaránt jó választás az OSB, a farostlemez és a gipszkarton. A Green Glue mindegyikkel nagyon hatékony kombinációt ad, de természetesen más anyagok akusztikai tulajdonságát is javítja.

Hangdobozokhoz: MDF rétegek között a Green Glue drámaian csökkenti a doboz rezonanciáitSzigetelőanyagok:

Gyakorlati tapasztalatok szerint nincs nagy különbség a kapható szigetelőanyagok között. Az üvegszálas anyagok, kőzetgyapotok olcsóak, bárhol beszerezhetőek és legalább olyan jól működnek, mint bármilyen más speciális anyag. Ügyeljünk a megfelelő anyagsűrűségre, mert ez nagy hatással van a szigetelési teljesítményre!

Linóleum, gumilap és egyéb hajlékony anyagok is növelik a tömeget, tehát javítják a Green Glue falak zajszigetelését, azonban egy újabb gipszkarton réteg használatával általában jobb eredményt érhetünk el, ráadásul alacsonyabb költségen.


 
A drágább nem mindig jobb

A Green Glue jól használható gyári hangszigetelő lapoknál is, tovább javítja azok teljesítményét. Mérési eredményeink azonban azt mutatják, hogy ezen megoldások extrém magas bekerülési költsége nem jár számottevő zajgátlási előnnyel a Green Glueval kezelt hagyományos gipszkarton falakkal szemben. A nagyobb szigetelési teljesítmény érdekében célszerűbb inkább több hagyományos réteget, vagy falambériázást használni a speciális szigetelő lapok helyett.

jobb_fent
logok
bal_also jaobb_alsohangszigetelek.hu - hangszigetelés, hangszigetelő anyagok, Green Glue termékek jaobb_also