Hangszigetelés Green Glue anyagokkal HANGSZIGETELEK.HU  
b_resz
resTermékekresHangszigetelésresEsettanulmányokresTeszteredményekresTechnikai könyvtárresAkusztika
csik
eszkozG.Y.I.KKapcsolatNyitólapmenu_vege
Tömítés, légrések
A légrések, szerkezeti nyílások közvetlen összeköttetést, azaz közlekedési útvonalat adnak a hanghullámok számára a helyiségek között. Még a legkisebb résnek is drámai hatása lehet. A hibás tömítés teljesen leronthatja még a jó hangszigetelő falak, így a Green Glue csillapítású szerkezetek teljesítményét is. A grafikonon a tömítési minőség hatását láthatjuk különböző falszerkezetek esetében. A nagyobb érték jobb hanggátlást mutat.


Az értékek közötti nagy különbség jól mutatja, milyen hatása van a megfelelő tömítési minőségnek, illetve hogy a hiánya még a legmodernebb eljárások előnyeit is durván lerontja. 


 
Tömítési módok:
 

1. Rossz! - Csak a keret alatt van tömítés. A hang könnyen bejut a fal üregeibe és könnyen ki is jut onnan.

2. Megfelelő - Meglévő falak utólagos szigetelésénél megfelelő megoldás, ha legalább a belső szigetelő réteget tömítjük.

3. Nagyon jó - A belső szigetelő réteg tömítése megakadályozza, hogy a hang a fal belsejébe jusson. A keret alatti tömítés rásegít a hatásra.

4. Tökéletes - Minden szigetelő réteget külön tömítünk, plusz a keretet is vastag tömítéssel látjuk el.


Használjunk több tömítő réteget a zajgátlás szempontjából különösen fontos helyeken! Ez biztosabbá teszi a tömítettséget, biztosabbak lehetünk benne, hogy a hang sehol nem jut át. Azonban 10 rossz minőségű tömítő réteg sem helyettesít 2 tökéletesen felhordott réteget. Laboratóriumi méréseink azt az eredményt adták, hogy a szigetelő rétegek és a szomszédos felületek közötti rés ajánlott mérete 3-6 mm, amit teljesen fel kell tölteni tömítő anyaggal. 

jobb_fent
logok
bal_also jaobb_alsohangszigetelek.hu - hangszigetelés, hangszigetelő anyagok, Green Glue termékek jaobb_also