Hangszigetelés Green Glue anyagokkal HANGSZIGETELEK.HU  
b_resz
resTermékekresHangszigetelésresEsettanulmányokresTeszteredményekresTechnikai könyvtárresAkusztika
csik
eszkozG.Y.I.KKapcsolatNyitólapmenu_vege
4 fő lépés
a hangszigetelés egyszerű fokozására

1. Növeljük a tömeget
A fal saját tömegének növelésével arányosan növekszik a hangszigetelés mértéke is. Például a zajgátlás 10dB-es növeléséhez négyszeresére kell növelni a falra szerelt gipszkarton rétegek számát mindkét oldalon.

2. Elcsatolás
Új fal építésénél használjunk egymástól független szerkezeti részeket, zajgátló klipszeket, álmennyezetet. Az elcsatolt szerkezetek saját tömegének növelése itt is nagyban javítja a zajgátlást az alacsonyabb frekvenciákon. 

3. Elnyeletés
Tegyünk hangelnyelő anyagot a falba! Csillapítatlan, nem elcsatolt falszerkezeteknél csak enyhe hatást érhetünk el a szigetelő anyagokkal, de jobb megoldás hiányában ez is segítség lehet.

4. Csillapítás
A falszerkezet belső rezgéscsillapítását növelhetjük a Green Glue gél segítségével. A megfelelő csillapítás csökkenti a rezonanciák mértékét és akadályozza a rezgéshullámok terjedését a falszerkezetben, a káros energiákat elnyeli, belső súrlódás által hővé alakítja.


Ne feledjük, hogy a fenti módszerek egymással is kölcsönhatásban vannak. Például a tömeg növelése, az elcsatolás és az elnyeletés együtt és egymástól függetlenül is megváltoztatja a rezonancia pontokat.
jobb_fent
logok
bal_also jaobb_alsohangszigetelek.hu - hangszigetelés, hangszigetelő anyagok, Green Glue termékek jaobb_also